[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]Selvom vi anser katten for at være et smidigt dyr, lider den også af nedsat bevægelighed. De mest udsatte områder er lænd, bækken og hofteled.
Katte viser ikke deres problemer (i form af smerte, nedsat funktion og unormalt bevægemønster) som andre dyr, og man opdager derfor ofte først problemet mår det har stået på i et stykke tid.

Symptomer på nedsat bevægelighed

  • ændring i social adfærd (kan være blevet mere eller mindre social)
  • nedsat aktivitetsniveau (vil måske ikke lege mere, sover mere)
  •  tøver ved spring op/ned
  • smerter/ubehag ved berøring
  • usoigneret pels (bør altid undersøges, kan også skyldes tænder mv)
  • skæv haleføring
  • spids over ryg/bagpart

Behandlingen
En kiropraktisk behandling starter med, at jeg ser katten bevæge sig, samt hører årsagen til behandling fra ejer. Jeg kigger efter symmetri, bevægelighed gennem kroppen, balance og generelle afvigelser fra et normalt bevæge- og adfærdsmønster.
Herefter mærker jeg katten igennem for varme områder og muskelfylde, samt spændte eller slappe muskler. Jeg har nu et godt indtryk af kattens problemområder, og går i gang med at kontrollere bevægeligheden i de enkelte led. En stor del af problemerne hos kat er relateret til bagparten, og jeg har derfor ekstra fokus på funktion af bækken og hofter. Nogle katte reagerer bedre på kranio-sakral terapi end kiropraktik, og behandlingen tilpasses derfor den pågældende kat.

Kiropraktisk behandling erstatter ikke almindelig dyrlægebehandling, men kan derimod fremme traditionel medicinbehandling i forbindelse med dysfunktion af rygrad og indre organer. Skulle jeg have mistanke om lidelser der kræver nærmere undersøgelse, (f.eks. røntgen), aftaler jeg dette med ejer.

Hvordan kiropraktik og kranio-sakral terapi virker
Målet er at korrigere nedsat bevægelighed i bækken, nakke og øvrige led, for at påvirke nervesystemet positivt. Når et led ikke arbejder korrekt, betyder det at leddene omkring det låste led kommer på overarbejde. Dette giver ømhed, i leddet såvel som musklerne i området. Ved en justering sker der en påvirkning af nerverne i området, som giver en afslapning af de overspændte muskler. På den måde bliver den onde cirkel brudt, da det låste led igen er bevægeligt og de spændte muskler afslappes.

De fleste dyr viser synlig forbedring efter 1-4 behandlinger. Akutte tilfælde responderer ofte hurtigt på terapien, mens kroniske tilfælde sædvanligvis kræver flere behandlinger.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]