Om Diana Dalsgård

Equi Fit Aps ejes og drives af dyrlæge og dyrekiropraktor Diana Dalsgård

Jeg er uddannet kiropraktor ved Backbone Academy og er desuden eksamineret ved IVCA.

IVCA EquiFit

Jeg blev uddannet dyrlæge i 2010 og har tidligere arbejdet fuldtid som hestedyrlæge og er også specialiseret i heste fra dyrlægestudiet. At videreuddanne mig til kiropraktor kom som en naturlig ting, da kroppens funktioner og ubalancer altid har interesseret mig. Denne interesse er blevet yderligere forstærket i kraft af, at jeg er uddannet personlig træner med erfaring i at lave personlige programmer ud fra folks specifikke problemstilling. Her er fokus på at bruge kroppen korrekt og udbedre svage sider, da vi ligesom hestene også har en stærk og en svag side.

Det er svært at snakke om skævheder i hestens krop, hvis man ikke samtidig overvejer skævheder eller spændinger i hestens kæbe. Derfor har jeg valgt at fokusere på netop de to områder, da det kan optimere hestens præstation. Og en hest der arbejder lige er også i mindre risiko for at blive skadet.

Min interesse for tandbehandling startede allerede under studiet, da jeg var så det blive håndteret meget forskelligt på de forskellige praktiksteder. Jeg blev tidligt introduceret for “grej” og er ikke blevet mindre glad for at have det rigtige udstyr gennem årene. Da jeg selv rider islænder, er jeg også klar over de udfordringer man kan løbe ind i, pga deres relativt smalle munde. Eftersyn af biddet er en del af min tandbehandling såfremt ejer ønsker det.

Flere gange om året er jeg i Tyskland, som underviser for de nye kiropraktorer under uddannelse. Jeg har desuden videreuddannet mig til kranio-sakral terapeut (ofte forkortet KST), som er et værktøj jeg især har gavn af ved dyr som er nervøse, har smerter eller er meget ude af kropslig balance.

Jeg har en solid balast som “alm” hestedyrIæge, hvilket er en stor fordel i mit daglige arbejde. I nogle tilfælde vurderer jeg, at der skal traditionel dyrlægebehandling til fremfor kiropraktik, og aftaler det videre forløb sammen med ejeren. Det hypigste er halthed, men kan også være f.eks. være tilbagevendende knæskalslåsning, stofskiftesygdomme eller anden lidelse der skal tilses før at kiropraktik kommer på tale.